2e Sallands kampioenschap Indoor Soccer nóg spannender

Vital Indoor Soccer Centre Heino organiseert op 19, 20 en 21 december aanstaande voor de tweede maal het Sallands kampioenschap Indoor Soccer en Latje-Tik. Het Indoor Soccer Kampioenschap is een open toernooi voor teams uit Salland. Het Kampioenschap Latje-Tik is een individueel kampioenschap maar zal worden gespeeld door de beste 8 teams van het toernooi. Vanzelfsprekend wordt dit toernooi gespeeld op het Indoor Soccer veld van Vital Centre Heino.

Spectaculair voetbal
Het grootste verschil met het zaalvoetbal is dat er gespeeld wordt op FIFA gecertificeerd kunstgras met veldballen. Daarbij is er een kleiner speelveld (21 x 15 meter) met rondom een boarding die onderdeel is van het spel. De combinatie van deze factoren maakt het Indoor Soccer tot een spectaculaire, uitdagende en supersnelle variant van het voetbalspel. ‘Een goede veldvoetballer hoeft dan ook niet per sé een goede Indoor Soccer speler te zijn’, vertelt Christiaan Veltmaat van Vital Centre. ‘De bal blijft steeds in het spel door de boarding waarmee leuke één-twee’s gemaakt kunnen worden. Het veld is identiek aan de kunstgrasvelden die er bij een groot deel van de Sallandse voetbalclubs ligt, en het spelen met voetbalschoenen is dus toegestaan!’

Bij het 2e Sallands Kampioenschap Indoor Soccer is er ruimte voor 20 teams (voetbalelftallen, vriendengroepen en/of bedrijven teams) bestaande uit 4 tot maximaal 8 personen, van 16 jaar en ouder en van ieder niveau. De ‘SV Raalte Combinatie’ (foto) is het te kloppen team dit jaar, zij wonnen voorgaand jaar op overtuigende wijze. Dit jaar hebben we gekozen voor kruisfinales op de laatste dag waardoor het toernooi een stuk spannender is.’ Ook voor toeschouwers is het meer dan de moeite waard om een kijkje te nemen. ‘Het is bijna een avondje uit’ aldus Veltmaat.

De wedstrijden worden afgewerkt in 4 poules en kruisfinales op de zondag, 2 poules spelen op vrijdag 19 december en 2 poules op zaterdagavond 20 december vanaf 18.30 uur. Op zondagmiddag vinden de kruisfinales plaats, waarvoor de beste 2 teams van iedere poule zich plaatsen.

Inschrijving voor het 2e Sallands Kampioenschap Indoor Soccer kan vanaf heden online via www.vitalsoccer.nl. Kosten voor deelname per team bedragen € 40 euro. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Latje-Tik
Op de finaledag staat ook het Kampioenschap Latje-Tik op het programma. De spelers uit de teams die de poulefase doorkomen, kwalificeren zich automatisch voor het Sallands Kampioenschap Latje-Tik. De gekwalificeerden nemen het op tegen de enig geplaatste deelnemer Rob Hoppen. Hij won de 1e editie van het latje tikken na een bloedstollende finale tegen Hendry Ekkelkamp. ‘Bij het Latje-Tik kampioenschap krijgen de deelnemers 4 x de kans om de bal tegen het Latje (bovenkant doel) te tikken vanaf een afstand van 10,5 meter. Ieder schot dat raak is levert vervolgens een punt op. Extra uitdaging is de gouden bal, deze wordt als 4e geschoten en daarmee kunnen 2 punten verzameld worden. De spelers met de meeste punten gaan door naar de volgende ronde, net zo lang tot er een winnaar is!’ Kortom, het beloofd een spannende avond te worden waarbij er uiteraard ook voor de nodige entertainment wordt gezorgd!

Meer informatie over het toernooi, speelschema en reglement kan men vinden op www.vitalsoccer.nl of neem contact op met Vital Centre Heino via 0572-394804