2e Paasdag (Broekland-Dalfsen): Als Broekland wat wil ….

De vierde klasse H is paasmaandag toe aan zijn topduel. Nummer twee Broekland treft dan in eigen huis koploper Dalfsen. Het verschil tussen beide ploegen is vijf punten. Vijf wedstrijden voor het einde is, ook gezien het resterende programma van Dalfsen, winst voor Broekland noodzaak voor een spannend competitieslot.

Dalfsen heeft 21 wedstrijden gespeeld en 53 punten. De ploeg van trainer Jacob Grooten verloor dit seizoen slechts tweemaal. Uit bij De Gazelle (3-1) en onlangs thuis tegen Be Quick Zutphen (2-4) werd er verloren. Opvallend is met name het hoge aantal doelpunten voor. Liefst 77 maal wisten de rood-geel-zwarten het net te vinden. Gemiddeld 3,67 gemaakte doelpunten per wedstrijd!

Broekland bouwde onder trainer Richard van Dellen met een jonge selectie aan een goed team. Boven verwachting zijn de oranje-witten de grootste concurrent van de Dalfsenaren. Broekland speelde eenmaal vaker gelijk en verloor ook eenmaal meer dan de koploper. Op de resultaten van de Broeklanders valt weinig aan te merken. Het enige dat in negatieve zin opvallend is dat men van de nummer een-na-laatst Hoonhorst eenmaal verloor en een keer gelijkspeelde. Vijf verliespunten gingen naar de Hoonhorsters, exact het verschil tussen Dalfsen en Broekland,

Exacte aantallen zijn ons onbekend, maar Broekland en Dalfsen kennen elkaar al vele jaren in competitieverband. De laatste vijf edities in Broekland eindigden in: 1-1 (15’/16′), 0-2 (’14/15′), 4-2 (’13/14′), 3-1 (’12/13′) en 3-2 (11’/12′). Dit seizoen werd het onderlinge duel in Dalfsen, op de tweede speeldag, een gelijkspel: 1-1.

Gezien het resterende programma lijkt alleen een overwinning voor Broekland te tellen. Dalfsen heeft in de laatste vier duels alleen nog het lastige uitduel met nummer drie Holten op het programma. De ploeg van Grooten eindigt met duels tegen nummer laatst (Wissel) en nummer een-na-laatst (Hoonhorst). Als Broekland wat wil …

Het duel op Sportpark ’t Horsthuis staat onder leiding van de heer G.P.M. Keizer.

Maandag 17 april 14.00u: Broekland-Dalfsen

Foto: Kristian Giesen