Gran Canaria weet nu waar Heino ligt!

Afgelopen week vertoefden de mannen van vv Heino 1 op Gran Canaria. Een teambuildingsweek die voor zowel spelers als begeleiders zijn verwachtingen overtrof! Op SallandMagazine heeft u al het nodige (middels het dagboek) kunnen lezen. We blikken in Nederland met trainer Marc Lobbert nog even terug. 

“We kunnen als groep terugkijken op een geweldige week. Het is allemaal perfect verlopen. Met een goede afstemming van voetbal (twee trainingen en twee wedstrijden, red.) was er ook voldoende tijd om te genieten van de zon en het uitgaan. Ik denk dat deze week heeft laten zien, dat de groep enorm één is en ook hun eigen discipline kent. Bijvoorbeeld na een stapavondje was de discipline aanwezig, zodat een ieder op de afgesproken tijd aan het ontbijt zat. Voor elke wedstrijd gold wel een avondklok, mooi om te zien dat de groep hier ook goed mee omging en op deze manier zich goed voorbereidde op de wedstrijden.”

Op een teambuildingsweek draait het voornamelijk om voetbal of voetbal-gerelateerde activiteiten. Hoe zijn deze verlopen? “We hebben twee prima wedstrijden gespeeld. Tegen topklasser Scheveningen verloren we met 4-2 verloren, zeker geen schande. Tegen tweedeklasser SC Monster wonnen we eenvoudig met 5-0. De trainingen waren even wennen op de velden, maar we hebben scherp getraind. Ik kan zeggen dat we voetballend winst hebben geboekt” , analyseert Lobbert.

De oefenmeester vervolgt: “Misschien nog wel belangrijker dan winst te boeken op het voetballende gedeelte is de winst in het teambuildingsproces . We hebben de tijd genomen voor een groepsgesprek in een andere omgeving. Hierin hebben we duidelijk onze doelstelling uitgesproken voor de tweede seizoenshelft. We hebben voor de teambuilding ook andere activiteiten gedaan, waaronder een strandwandeling, beachsoccer, een bizarre bingo, maar ook een pokertoernooi en de nodige stapavonden waren aanwezig. Aan de avondactiviteiten hadden de spelers zelf invulling gegeven. Dit hadden de jongens prima gedaan!”

“Terugkijkend is het mooi en bijzonder dat de week zelf door de spelersgroep bij elkaar gespaard is, mede door diverse acties. De spelers hebben ook een groot aandeel gehad in het programma dat we hebben samengesteld, het voelde echt als een voetbalvakantie!”, besluit een tevreden trainer Lobbert.