PEC Zwolle heeft de oefenwedstrijd tegen Nederland onder 19 woensdagmiddag met 2-1 gewonnen. De ploeg van trainer Art Langeler won de wedstrijd door doelpunten van Denni Avdic en Christiaan Cicek.

PEC Zwolle begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de tiende minuut een grote mogelijkheid om de score te openen. Jesper Drost schoot de bal met een lob het zestienmetergebied in richting Fred Benson. De spits tikte de bal langs de uitkomende doelman Mickey van der Hart, maar schoot vervolgens over het doel. In de twintigste minuut was het wel raak voor de ploeg uit Zwolle. Een hoekschop van Rochdi Achenteh werd in het zestienmetergebied met het hoofd verlengd, waardoor de bal bij Avdic terecht kwam. De Zweedse spits bleef rustig en tikte de bal in het doel (1-0).

In de 30e minuut kreeg Nederland onder 19 de eerste grote mogelijkheid. Memphis Depay draaide goed weg bij zijn directe tegenstander, maar schoot met een gekruld schot over het doel. In de 34e minuut had Joost Broerse de 2-0 voor PEC Zwolle moeten scoren. De middenvelder schoot de bal, na een goede voorzet van Joey van den Berg, echter voor open doel tegen keeper Van der Hart aan. Drie minuten later leek Darryl Lachman de 2-0 voor PEC Zwolle te scoren, maar de bal had de doellijn volgens scheidsrechter Edwin van de Graaf niet gepasseerd. Dit betekende dat de 1-0 tussenstand ook de ruststand werd.

Na rust verscheen PEC Zwolle met negen nieuwe gezichten aan de tweede helft. Alleen Avdic en Drost mochten blijven staan. Het was Avdic die de bal in de 59e minuut hard op doel schoot, waardoor de ingevallen doelman Boy de Jong de bal los liet. Saymak kreeg vervolgens een grote kans om de rebound binnen te schieten, maar zijn stift werd door de keeper gepakt.

In de 65e minuut kwam Nederland onder 19 op gelijke hoogte, dankzij invaller Queensy Menig. De speler kreeg de bal van Huseyin Dogan aangespeeld en schoot diagonaal binnen (1-1). In de 80e minuut kwam PEC Zwolle opnieuw op voorsprong. Ronnie Reniers gaf de bal voor op Christiaan Cicek, die zijn schot in eerste instantie gepareerd zag worden door De Jong, maar de rebound alsnog binnenschoot (2-1).

Opstellingen
PEC Zwolle: Boer (45. Wintjens), Van Polen (45. IJzerman), Lachman (45. Nieveld), Van den Berg (45. Talu), Achenteh (45. Koenders), Benson (45. Saymak), Drost (61. Saymak), Broerse (45. Grot), Pluim (45. Eloisghiri), Mokhtar (45. Reniers), Avdic (61. Hiwat)

Nederland O19: Van der Hart (45. De Jong), Brenet, Koch (61. Gravenberch), Rekik (45. De Bondt), Woudenberg, Chacon (61. Dogan), Boëtius (61. El Hasnaoui), Aké (61. Menig), Achahbar, Vilhena (45. Kongolo), Depay

Doelpunten
1-0 = Avdic
1-1 = Menig
2-1 = Cicek

bron: PEC Zwolle