1e Sallands kampioenschap Indoor Soccer en Latje-Tik

Vital Indoor Soccer Centre Heino organiseert op 27, 28 en 30 december aanstaande het eerste Sallands kampioenschap Indoor Soccer en Latje-Tik. Het Indoor Soccer Kampioenschap is een open toernooi voor teams uit Salland. Het Kampioenschap Latje-Tik  is een individueel kampioenschap voor voetballers uit Salland. Vanzelfsprekend wordt dit toernooi gespeeld op het nieuwe Indoor Soccer veld van Vital Centre Heino.

Indoor Soccer
Het grootste verschil met het zaalvoetbal is dat er gespeeld wordt op FIFA gecertificeerd kunstgras met veldballen. Daarbij is er een kleiner speelveld (21 x 15 meter) met rondom een boarding die onderdeel is van het spel. De combinatie van deze factoren maakt het Indoor Soccer tot een unieke, uitdagende en supersnelle variant van het voetbalspel. ‘Een goede veldvoetballer hoeft dan ook niet per sé een goede Indoor Soccer speler te zijn’ vertelt Christiaan Veltmaat van Vital Centre. ‘De bal blijft steeds in het spel door de boarding waarmee leuke één- tweetjes gemaakt kunnen worden. Het veld is identiek aan de kunstgrasvelden die er bij een groot deel van de Sallandse voetbalclubs ligt, en het spelen met voetbalschoenen is dus toegestaan!’

Bij het 1e Sallands Kampioenschap Indoor Soccer is er ruimte voor 16 Teams (voetbalelftallen, vriendengroepen en/of bedrijven teams) bestaande uit 4 tot maximaal 6 personen, van 18 jaar en ouder  en van ieder niveau. ‘Uiteraard zijn ook dames- of combinatieteams meer dan welkom. Omdat dit een nieuwe variant van de mooie voetbalsport is, kan het maar zo zijn dat de dames de verrassing van het toernooi zijn!’ legt Veltmaat enthousiast uit!

De wedstrijden worden afgewerkt in 4 poules, 2 poules op vrijdag 27 december en 2 poules op zaterdagavond 28 december vanaf 18.30 uur.  Op maandagavond 30 december  vindt de finale plaats, waarvoor de beste 2 teams van iedere poule zich plaatsen.

Inschrijving voor het 1e Sallands Kampioenschap Indoor Soccer kan vanaf 15 december online via www.vitalsoccer.nl.  Kosten voor deelname per team bedragen € 30 euro. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Latje-Tik
Op de Finale avond (maandag 30 december) staat ook het Kampioenschap Latje-Tik op het programma. Spelers uit heel Sallands kunnen zich individueel hiervoor opgeven en hier zijn geen kosten aan verbonden. Bij het Latje-Tik kampioenschap krijgen de deelnemers 4 x de kans om de bal tegen het Latje (bovenkant doel) te tikken vanaf een afstand van 10,5 meter. Ieder schot dat raak is levert vervolgens een punt op. Extra uitdaging is de gouden bal, onze “plofbal” , deze wordt als 4e geschoten en daarmee kunnen 2 punten verzameld worden. De spelers met de meeste punten gaan door naar de volgende ronde, net zo lang tot er een winnaar is!’

Kortom, het beloofd een spannende avond te worden waarbij er uiteraard ook voor de nodige entertainment wordt gezorgd! De aftrap wordt gedaan door een bekende Nederlander. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Meer informatie over het toernooi, opgave, speelschema en reglement kan men vinden op www.vitalsoccer.nl of neem contact op met Vital Centre Heino via 0572-394804