Bij de v.v. Heino vindt op 18 en 19 mei alweer voor de tiende keer het internationale jeugdvoetbaltoernooi de PompCup plaats. Pinksteren en internationaal voetbal zijn al tien jaar een vanzelfsprekende combinatie in Heino. “Vele vrijwilligers zijn al tien jaar betrokken bij het toernooi. Dit jaar wordt een jubileum jaar met vele extra’s voor deelnemers, bezoekers en vrijwilligers”, aldus de organisatie.

Vanaf zaterdag zullen weer 800 jongens en meisjes van 48 teams uit vijf verschillende landen hun voetbalkunsten laten zien op de Heinose velden. Voorzitter Hans Geertsma vertelt trots: “Super dat er dit jaar zo veel nationaliteiten deelnemen! Dat wordt nog wel even oefenen op ons Duits, Deens en Frans.”

Om alles in goede banen te leiden is er een strak schema opgesteld. Zo vertelt wedstrijdsecretaris Marcel Reuvekamp: “Op zaterdag beginnen de eerste wedstrijden al om 8.00 uur en gaan we door tot 18.00 uur. Met een kleine onderbreking voor de feestelijke opening van 12.25 tot 13.00 uur. Zondag starten we om 8.30 uur en vindt om 17.15 uur, na de laatste finale wedstrijd, de prijsuitreiking plaats.”

Zoals hoofdsponsor Oortwijn Heino staat voor de kracht van veelzijdigheid heeft de organisatie van de PompCup ook dit jaar veel variatie in huis. Voor deelnemers is er een bijzondere competitie opgezet, waar vaardigheid gecombineerd wordt met veel paardenkracht. De opening op zaterdag zal er een zijn van grote hoogte, waarbij ook de allerjongste leden een rol zullen spelen. Muzikale ondersteuning is er op zondagmiddag op het PompCup Plaza door de band Gans Anders. Als rode draad wordt er gedurende het weekend gewerkt aan een prachtige muurschildering.

“Bezoekers zijn van harte welkom om langs te komen op Sportpark “De Kampen”. Met de hulp van bijna 240 vrijwilligers gaan we er weer een fantastisch weekend van maken!”