15-jarige Overwetering-doelman niet in paniek in Twello

Normaal werkt hij zijn wedstrijden af in Overwetering B1, maar vandaag mocht de pas 15-jarige doelman Paul Vlaskamp debuteren in het eerste elftal. Samen met zijn teamgenoten wist hij een verdienstelijk punt te halen in Twello tegen Voorwaarts (1-1).

Op voorhand leek Overwetering een zeer moeilijke middag in 2J tegemoet te gaan, maar niets bleek minder waar. De ploeg van trainer Henk van Norel startte prima in Twello en wist in de eerste helft via Dennis Lokate op voorsprong te komen (0-1).

Voorwaarts, dat gisteravond koploper Tubantia al zag winnen van Achilles’12 (2-0), moest vandaag winnen om aansluiting te houden. De ploeg uit Twello wilde dan ook wel, maar kon nimmer een echte aanvallende vuist maken. Overwetering stond prima opgesteld, maar moest zich eenmaal gewonnen geven.

Overwetering-doelman Vlaskamp was, na ongeveer een uur spelen, kansloos toen Matthijs Kamphuis een vrije trap wist te scoren, die van richting veranderde (1-1). De jeugdige goalie maakte indruk en straalde rust uit. Middels gevaarlijke counters had de ploeg uit Olst daarna nog met drie punten naar huis gekund. Zover kwam het niet.

De geel-groenen staan met 19 punten uit 20 duels nog net boven de nacompetitie-streep op een tiende plaats. Komende paas-maandag speelt men de derby thuis tegen Wijhe’92.

Beluister het interview dat AirplaySport maakte met Overwetering-trainer Henk van Norel.

Foto’s: AirplaySport (Twitter) en Gerrit Krijt