Het waren drie onvergetelijke dagen voor zowel de spelers als de begeleiding van de voetbal 3-daagse in Wijhe. De Voetbal Academie van Daan Koerhuis organiseerde dit jaar voor de vierde keer drie dagen topvoetbal op de velden van Wijhe’92, waaraan ook deze editie weer 60 kinderen in de leeftijd 7 t/m 10 mee deden. Op 23, 24 en 25 juli waren deze bijzondere dagen waarbij het weer zich van zijn beste kant heeft laten zien! Ook de sfeer was ongelofelijk goed zowel bij de trainers als bij de spelers.

Drie dagen lang voetballen, drie dagen lang strijden voor de EK overwinning, drie dagen lang doen wat je zo leuk vindt! De dagen zijn snel gegaan maar waren weer een feest om mee te mogen maken.

De maandag stond in het teken van kennismaking, alle spelers werden verdeeld over zes landenteams. Deze teams deden oefeningen met elkaar, partijvormen en aan het einde van de dag waren er de eerste EK wedstrijden. De EK wedstrijden waren de afsluiting van elke dag en daar werd flink gestreden. Zowel door de spelers als door de trainers onderling.

De dinsdag stond in het teken van techniek! In de ochtend waren er techniek-onderdelen waarbij er veel geoefend werd. In de middag kon al het oefenen beloond worden met prijzen tijdens de laddercompetitie. Ook de dinsdag waren er weer EK wedstrijden en daaruit kwam dat Engeland en Spanje op woensdag de finale zouden gaan spelen.

Op woensdag werd er een circuit afgewerkt, een 4-tegen-4 en een 5-tegen-5 toernooi gespeeld. Het was een warme dag maar, de spelers bleven gaan en streden voor de vele prijzen die er te verdienen waren. De finale was de afsluiter en die werd overtuigend gewonnen door Engeland. Trainer Ricardo Heerink kon zijn geluk niet op!

Tijdens de prijsuitreiking werd ook nog een belangrijke prijs uitgereikt aan het land dat zich het beste had gedragen en alles altijd netjes had schoongemaakt. Nederland ging er met deze prijs vandoor. De Oranje-spelers waren ontzettend blij met de bal die ze kregen. Geen enkele speler ging teleurgesteld naar huis want iedereen kreeg nog een bidon, een medaille en een foto in een fotolijstje mee naar huis.

De Voetbal Academie kijkt erg positief terug op deze drie dagen en wil iedereen ook de kans bieden om deze sfeer elke week mee te maken. Op vrijdagmiddag vanaf de maand september zullen er weer trainingen plaatsvinden. Onder enthousiaste begeleiding van Daan Koerhuis zal er weer veel gewerkt worden aan techniek, maar is er ook veel aandacht voor sociale vaardigheden. Daan Koerhuis is tevens leraar lichamelijk opvoeding en vindt het van groot belang dat spelers zich goed ontwikkelen, maar niet ten koste van alles. “Plezier is de basis, wanneer die aanwezig is zal de ontwikkeling groter zijn”, aldus Koerhuis.

Kijk voor de foto’s van de driedaagse op de volgende link:

http://www.pupillenwijhe92.nl/fotoalbum/Kamp%20Voetbalacademy%202012/index.html

Aanmelden voor de trainingen is mogelijk op www.devoetbalacademie.nl en voor vragen kunt u mailen naar info@devoetbalacademie.nl