24 maart 2013 Lees Meer →

12 leden van Rohda Raalte naar cursus gecertificeerde pupillentrainer

Op woensdag 27 maart start een groep van 18 deelnemers met de KNVB gecertificeerde cursus pupillentrainer. Het doel van de opleiding is cursisten voor te bereiden op het coachen, trainen en begeleiden van pupillen.

De cursus staat onder leiding van KNVB-docent Bert Konterman (oud-speler van PEC Zwolle, Cambuur Leeuwarden, Willem II, Feyenoord, Glasgow Rangers FC, Vitesse en Oranje). De cursus bestaat uit een cursus- en een ervaringsgedeelte. Het cursusgedeelte met veel praktijk bestaat uit 8 bijeenkomsten van 3 uur en zelfstudie. Het ervaringsgedeelte bestaat uit coachen, trainen en begeleiden van een pupillenteam gedurende de gehele opleiding.

Bij het goed doorlopen van de opleiding ontvangen de deelnemers een officieel KNVB-diploma pupillentrainer. De inhoud van de cursus heeft betrekking op de werkvelden:

• Coachen tijdens wedstrijden
• Organiseren van trainingen
• Organiseren van een bijeenkomst
• Begeleiden van spelers

Onder de groep van 18 deelnemers bevinden zich 12 deelnemers van Rohda Raalte. Allen zijn ze nu al in meer of mindere mate betrokken bij het pupillenvoetbal van Rohda Raalte (E- en F-teams, F-league en het meisjesvoetbal). Met een goed opgeleid kader kan Rohda Raalte de jeugdopleiding bij de pupillen prima doorontwikkelen.

In het nieuwe seizoen zullen alle F- en E-pupillen een extra training krijgen aangeboden. Via een zogenoemde carrouseltraining zal het opgeleide kader hierbij betrokken worden. Ook de organisatie van de F-league kan met een opgeleid kader verder doorontwikkeld worden. Wij wensen de deelnemers veel succes bij de cursus pupillentrainer!

Namens de technische stuurgroep en jeugdcommissie Peter Reumer
(manager voetbalzaken Rohda Raalte).

SportSport