GA Eagles onderuit in uitduel tegen Telstar

Go Ahead Eagles is voor de derde keer dit seizoen onderuit gegaan in Noord-Holland. Na nederlagen tegen Jong AZ en AFC Ajax (beker), beet de Deventer ploeg zondag zijn tanden stuk op een stug SC Telstar. Go Ahead Eagles begon met dezelfde elf als tegen SC Cambuur. Dus ook met Van der Venne, die midweeks niet in actie kwam tegen AFC Ajax.

De rossige middenvelder en zijn ploeggenoten beleefden een lastige eerste helft. SC Telstar speelde slim, met negen man achter de bal en twee snelle spitsen voorop. Ondaan en El Idrissi waren samen drie keer gevaarlijk uit de counter, maar met het nodige kunst en vliegwerk hield Go Ahead Eagles de ruststand op 0-0. Zelf werd de Deventer ploeg nauwelijks gevaarlijk.

John Stegeman wisselde in de rust: Dzepar bleef in de kleedkamer achter, Van Moorsel kwam in zijn plaats. Het spelbeeld uit de eerste helft herhaalde zich: Telstar trok zich massaal terug en loerde op de counter. Enige verschil was dat het tempo bij Go Ahead Eagles aan de bal hoger lag dan voor de pauze.Hierdoor werd het ook meteen gevaarlijk. Verheydt kopte de bal uit een corner van Bakx richting het doel, maar zag dat zijn inzet van de lijn werd gehaald. Go Ahead Eagles bleef aandringen en kreeg kansen via Langedijk (raakte bal verkeerd) en Van der Venne (volley net naast).

Net op het moment dat het uitpubliek zich opmaakte voor de 0-1, viel de goal aan de andere kant. Uit een counter gaf Brito voor, waarna Scott de bal van dichtbij achter Verhulst frommelde.Go Ahead Eagles moest dus op zoek naar de gelijkmaker en kreeg een kwartier voor tijd loon naar werken. Verheydt kopte een corner van Stans feilloos binnen. De bal werd snel uit het doel gepakt om de jacht op de voorsprong te openen.

Zo ver kwam het echter niet, want drie minuten later stond het 2-1. Telstar had er uit een vrije trap die pogingen voor nodig, maar na een redding van Verhulst en een bal op de paal schoot Springer hard binnen.Met extra spits Maarten Pouwels probeerde Go Ahead Eagles tot een slotoffensief te komen, maar de defensie van SC Telstar bleef, net als vrijwel het hele duel, overeind.

Tekst: www.ga-eagles.nl