GA Eagles huurt AZ-speler Levi Opdam

Levi Opdam verdedigt tijdens de tweede seizoenshelft de kleuren van Go Ahead Eagles. De 21-jarige rechtsback wordt gehuurd van AZ.

Opdam werd geboren in Alkmaar en doorliep de jeugdopleiding van AZ. In 2016 maakte hij binnen één week zijn debuut in de KNVB Beker en Eredivisie. Afgelopen seizoen werd Opdam met Jong AZ met overmacht kampioen van de Tweede Divisie. “Ik speel inmiddels heel wat jaren voor AZ”, aldus de rechtervleugelverdediger. “Ik denk dat het nu voor mijn ontwikkeling goed is ergens anders ervaring op te doen. Tijdens de gesprekken met de clubleiding van Go Ahead Eagles kreeg ik meteen een goed gevoel. De club wil omhoog en meestrijden om de play-offplekken. Uitdagingen, daar houd ik van.”

Jong AZ komt sinds dit seizoen uit in de Jupiler League. Zodoende maakte Levi Opdam op 27 oktober 2017 als tegenstander kennis met De Adelaarshorst en de fans. “Go Ahead Eagles past als club heel goed bij mijn speelstijl: ik ben een felle back met drang naar voren. Ik hoop en denk dat het publiek in Deventer dat graag ziet.” Woorden waar directielid Hans de Vroome zich bij aansluit. “We hebben Levi als voetballer leren kennen als een echte bijter, die er vol op gaat, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. We zijn blij met zijn komst.”

Bron: www.ga-eagles.nl