UPDATE: Kieftenbeld niet van Birmingham naar Derby County

Maikel Kieftenbeld (foto, rechts) heeft op de laatste dag van de transferdeadline een transfer gemaakt. De 27-jarige Lemelervelder tekende gisteren een contract voor twee seizoenen bij Derby County. Zijn nieuwe ploeg speelt op hetzelfde niveau als zijn oude club (Birmingham City), namelijk Championship. Een mooie transfer voor de Sallander op het een-na-hoogste niveau in Engeland.

Na in Nederland voor vv Lemelerveld, FC Twente, GA Eagles en FC Groningen te hebben gespeeld verkaste Kieftenbeld in 2015 naar Birmingham City.

De middenvelder speelde in Birmingham vaak als basisspeler (totaal 92 wedstrijden). Na vijf wedstrijden transfereert Kieftenbeld van de nummer 20 naar de nummer 12 op de ranglijst. Overigens kent de huidige manager van Derby County Gary Rowett de dynamische middenvelder nog goed. Beiden werkten in Birmingham ook samen.

Een transfersom tussen beide clubs is niet bekend gemaakt.

UPDATE 08-09: Bijzonder teleurstellend voor Kieftenbeld is dat de bovenstaande transfer niet door blijkt te gaan. De Sallander bleek door de transferperikelen te laat te zijn aangemeld bij de Engelse bond. De voetbalbond is strikt in het hanteren van de transferdeadline. Voor 1 september 0.00u dienden alle mutaties door de clubs aan de voetbalbond te zijn doorgegeven.

Foto: Martin Zwakenberg