Nieuwe nederlaag GA Eagles tegen Heerenveen vergroot zorgen

GA Eagles verloor vanavond op eigen veld van SC Heerenveen met 1-3. Na een vroege voorsprong wisten de Friezen nog in de eerste helft het duel volledig te doen kantelen. Door de nederlaag blijft de ploeg van trainer Hans de Koning hekkensluiter in de Eredivisie.

De avond begon juist lekker voor de Deventenaren. Binnen tien minuten schoot Maatsen met een mooi geplaatst schot zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. SC Heerenveen herpakte zich echter en wist via oud-Eagle Reza Ghoochannejhad op 1-1 en 1-2 te komen. De Friese spits stond tweemaal op de juiste plek voor een intikker en inkopper. Waar iedereen dacht dat een minieme achterstand de ruststand zou worden, maakt Kobayashi voor rust nog de 1-3. Een dodelijke treffer voor het moraal in Deventer.

Na de thee kwam GA Eagles nog, al werkende, terug in het duel. Heel vaak gevaarlijk werd het echter niet. Ritzmaier raakte tien minuten voor tijd nog de paal. Bij een treffer was er nog hoop op een punt geweest. Positief voor trainer Hans de Koning was de rentree van Hamdoui. De buitenspeler speelde sinds een langslepende knieblessure weer mee.

Door de nederlaag blijven de rood-gelen op 11 punten staan. Komende zaterdag speelt GA Eagles uit tegen PSV.

GA Eagles-SC Heerenveen 1-3 (1-3)
7′ 1-0 Maatsen
20′ 1-1 Reza
27′ 1-2 Reza
45′ 1-3 Kobayashi

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh; Ritzmaier, Hendriks (70′ Teijsse), Duits; Antonia, Maatsen, Wolters (82′ Hamdaoui)

Foto’s: Johan Wolff