PEC Zwolle bekert verder ten koste van VVV Venlo

PEC Zwolle is door naar de 3e ronde van het KNVB-bekertoernooi. In eigen huis versloeg de ploeg van trainer Ron Jans Eerstedivisionist VVV Venlo met 2-1. Het ging niet gemakkelijk, maar het belangrijkste doel werd behaald: door naar de volgende ronde.

Een weinig verheffende eerste helft had één hoogtepuntje: de goal van middenvelder Kingsley Ehizibue (1-0). Hij schoot binnen nadat een voorzet van Verdonk door veel spelers gemist werd.

In de tweede helft kwam de thuisploeg via de in goede vorm verkerende Mokhtar op een 2-0 voorsprong en leek de volgende ronde dichtbij. Toch was het Sleegers die namens VVV nog voor de 2-1 zorgde en de Zwollenaren enigszins aan het wankelen bracht. Sleegers schoot overigens vlak na rust ook al op de paal.

Bij de 2-1 en de eindfase die erop volgde maakte VVV het nog spannend. Opoku schoot nog voor het doel van PEC Zwolle-goalie Van Der Hart langs. Verder dan dat kwamen de Limburgers niet. PEC Zwolle bekert verder. Loting heeft inmiddels uitgewezen dat PEC Zwolle de volgende ronde thuis tegen FC Utrecht speelt.

Komende zondag wacht voor de Blauwvingers de IJsselderby in eigen huis tegen GA Eagles. Aanvang 12.30u.

PEC Zwolle-VVV Venlo 2-1 (1-0)
29′ 1-0 Ehizibue
52′ 2-0 Mokhtar
83′ 2-1 Sleegers

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Van Polen, Van de Pavert, Verdonk (62′ Brama), Holla, Warmerdam, Ehizibue (75′ Karagounis), Saymak (46′ Thomas), Mokhtar, Menig

Foto: OrangePictures